Βιογραφικό

Ο Άκης Μπακόπουλος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1980, μεγάλωσε στην πόλη του Βόλου εώς τα 17 του και στη συνέχεια επέστρεψε στη Λάρισα. Σπούδασε εικονολήπτης και στη συνέχεια ειδικός εφαρμογών πληροφορικής. Η πρώτη του ενασχόληση με τη φωτογραφία ήταν σε φωτογραφείο της πόλης. Μέσα από την επαγγελματική του δουλειά εκεί αγάπησε και εκτίμησε την τέχνη της φωτογραφίας. Έλαβε μέρος σε εκθέσεις και συναναστράφηκε με ανθρώπους των τεχνών. Γρήγορα συνειδητοποίησε ότι θέλει να χαράξει τον δικό του δρόμο στο χώρο της φωτογραφίας.
Έχοντας αποκομίσει μεγάλη εμπειρία, το 2008 νοικιάζει έναν μικρό χώρο σε ημιόροφο και αυτός μέλει να είναι ο πρώτος του επαγγελματικός χώρος. Τα πρώτα χρόνια φωτογραφίζει γάμους, βαπτίσεις και πορτρέτα του στενού του περιβάλλοντος. Συγχρόνως φωτογραφίζει για δύο ολόκληρα χρόνια τη γενέτειρα πόλη του πατέρα του, τον Αμπελώνα, θέλοντας να καταγράψει τις ομορφιές και τη ζωή του τόπου και των κατοίκων του. Η προσπάθεια του αγκαλιάστηκε από τον Δήμο Αμπελώνα και με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος έγινε ένα πολυτελές φωτογραφικό λεύκωμα με φωτογραφίες του.
Με το πέρασμα του καιρού ο κόσμος που τον γνώριζε, τον εμπιστεύτηκε και τον πρότεινε ως επαγγελματία. Έτσι έκανε πολυάριθμες δουλειές όπως φωτογράφιση γάμων, βαπτίσεων, σχολικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Ανέλαβε επίσης γάμους σε διάφορα νησιά και μέρη της Ελλάδος, Ελλήνων και ομογενών, όπως και διάφορες εκδηλώσεις.
Στις αρχές του 2015 δημιουργεί το πρώτο του ολοκληρωμένο φωτογραφικό στούντιο με σκοπό, πέραν των άλλων, να κάνει και εσωτερικές φωτογραφίσεις πορτρέτου και διαφήμισης.
Ως φωτογράφος δίνει έμφαση στη φαντασία, τη δράση, τον αυθορμητισμό και τη διακριτικότητα ώστε να επιτύχει αποτελέσματα μεγάλων προσδοκιών.

Επικοινωνία

Studio φωτογραφίας

Άκης Μπακόπουλος
φωτογράφος – εικονολήπτης

Ηρώων Πολυτεχνείου 127
41 223 Λάρισα
Τηλ. 2410 232520
Κιν. 694 4772503
info@akismpakopoulos.gr